Najednou si všiml, že se jeho rysy začínají měnit a už nevypadal jako on. V době, kdy mu bylo 32 let, byl kvůli své nemoci velmi ošklivý. Diagnostikováno s onemocněním zvaným akromegalie nebo gigantismus , je toto hormonální onemocnění způsobeno nadměrnou sekrecí somatotropního hormonu. Akromegalie je charakterizována náhlým nástupem silného růstu obličeje, čelisti a širších kostí, zesílení rtů, růstu vnitřních orgánů a velmi prodloužení rukou a nohou.

Poté, co její manžel zemřel v roce 1914, se Mary stala hlavou rodiny, neměla však žádný zdroj příjmů. Přijal veškerou práci, která mu byla nabídnuta, jen aby měl co koupit jídlo pro své děti. Kvůli svému vzhledu však byl často ponižován, zesměšňován a těžko se mu podařilo získat práci .

Jakmile však Mary uslyšela, že byla vyhlášena soutěž „Nejošklivější žena na světě“, přihlásila se do ní, protože cenou byla značná částka peněz. Soutěž vyhrál, ale jeho štěstí bylo zastíněno negativními články, které se o něm psaly v tisku.

Národní slávu získal vstupem do tisku, takže mu bylo nabídnuto několik pracovních míst. Velmi důležitý podnikatel, A. Chapman , ji představil mimo jiné na „výstavě zvláštností“ ve Skotsku, Anglii a Irsku.

Mary Ann zemřela ve věku 59 let na svou nemoc, v té době vážila 78 kilogramů a byla vysoká 1,7 metru.

Zdroj:filantropikum.com