Trávení může být narušeno řadou věcí, včetně nádorů, které se vyvíjejí například v pankreatu , protože nádor může tlačit a dokonce blokovat určité části trávicího systému. Mezi příznaky patří nevolnost a zvracení, pálení žáhy, nadýmání nebo plnost.

Samozřejmě nevolnost a zvracení mohou být příznakem nesčetných nemocí, ale pokud máte nevolnost příliš často nebo je její konzumace ještě těžší, protože sotva udržíte kousnutí, která sníte, určitě navštivte svého lékaře! Zvracení, nevolnost a nevolnost mohou také vést ke ztrátě hmotnosti, což je také varovný signál.

Rakovina pankreatu může také naznačovat anorexii
Také stojí za to prozkoumat naše stolice a moč, protože mohou také vykazovat známky, které mohou naznačovat nádor pankreatu (nebo jiný problém ovlivňující pankreas). Stolice může mít obzvláště nepříjemný zápach , barvu světle a mastný povrch, a moč se může stát mnohem tmavší, někdy nahnědlé nebo oranžovou barvu. Tyto změny jsou částečně způsobeny nedostatkem enzymů, které zpracovávají tučné pokrmy, a částečně hromaděním bilirubinu.

Jedním z charakteristických příznaků rakoviny slinivky břišní je anorexie a skutečnost, že se někdo cítí velmi rychle nasycený i po několika kousnutích . To může také mít za následek únavu , celkovou slabost, další příznaky spojené s nedostatkem vitamínů a živin, jako jsou zlomené nehty, vypadávání vlasů nebo oslabený imunitní systém a zvýšená náchylnost k infekcím.

Velká pozornost by měla být věnována také krátkodobému diabetu, zejména pokud je někdo starší a nemá v rodinné anamnéze cukrovku. Je to proto, že nádor, který se vyvíjí v pankreatu, může také ovlivnit funkci jeho buněk produkujících inzulín.

Mezi typické příznaky cukrovky patří ztráta hmotnosti, únava, zvýšené močení a neustálá žízeň , brnění nebo necitlivost končetin (prsty rukou a nohou) a rozmazané vidění, jako je rozmazané vidění.

Zdroj: Průvodce zdravím