Prastará raketa

Předpokládá se, že starověká kresba na stěnách jeskyně v Japonsku pochází z doby starší než 5000 let před naším letopočtem.

Posuvné kameny

Ani NASA nedokáže tento jev vysvětlit. Řeč je o kamenech, které klouzají po vyschlém dně jezera v americkém národním parku „Death Valley“.

Jezero Rejstrek se rozkládá na ploše 4 km od severu k jihu a 2 km od východu na západ a je pokryto bahnem. Kameny, někdy vážící stovky kilogramů, klouzají po sedimentech a zanechávají za sebou brázdy, ale kdy se tak stalo, ještě nikdo neměl možnost vidět.

Zveřejněno: 07.08.2017 – 12:17 AAATimesArial

Sebevraždy psů

Most Overten u Miltonu (Skotsko), postavený v roce 1859, se proslavil řadou nevyřešených případů „sebevražd“ psů, kteří z něj skočili do propasti.
Incidenty byly poprvé zaznamenány v 50. a 60. letech minulého století, kdy bylo pozorováno, že psi – obvykle plemena s prodlouženou tlamou, jako jsou kolie – náhle skáčou z mostu 15 metrů do propasti.

Zkamenělý obr

Zkamenělý irský obr z roku 1895, vysoký asi čtyři metry, byl objeven v Antrimu (Irsko) při odstřelu v dole.

Zajímavé je, že má šest prstů na rukou a nohou.

Obři v Nevadě

Indiánská legenda o 3,6 metru vysokých rudovlasých obrech, kteří žili v této oblasti před osídlením Indiány, byla potvrzena, když byly v roce 1911 v jeskyni objeveny mumifikované pozůstatky obří lidské čelisti.

V roce 1931 byly v dně jezera nalezeny dvě kostry, z nichž jedna byla vysoká 2,8 a druhá 3,5 metru.

Tajemný klín

V roce 1974 byl pod 20 000 let starými zbytky mastodonta na březích řeky Moriš v Transylvánii nedaleko města Ajuda objeven hliníkový klín. Byl pokryt vrstvou oxidu o tloušťce jednoho milimetru, což svědčí o jeho stáří 300-400 let.

Hliník se obvykle vyskytuje ve směsi s jinými kovy, ale toto byl čistý hliník.

Tři sta let starý artefakt je záhadou, protože hliník byl objeven teprve v roce 1808.