Nesmí chybět hořčičný prášek

Hořčičný prášek je jednou z nejlepších náhrad chemických produktů v zahradě. Jeho účinky jsou totiž velmi podobné, ale na rozdíl od chemie, na vaši zahradu nemá nejmenší negativní efekt .

Pokud je slimák vaším nepřítelem číslo jedna a ničí vaše jahody, zelí, rajčata, papriky a další úrodu, toto je právě pro vás. Nasypte prášek mezi rostlinami , na které slimáky nejčastěji útočí. Hořčičný prášek je pro ně toxický a věřte, že přes tuto bariéru neprojdou.

Hořčičný postřik – skvělý nástroj v boji proti mandelince bramborové, pilatce, mšicím, třásněnka, obaleči jablečnému a jiným škůdcům. Vezměte 100 g hořčičného prášku, zalijte 10 litry vody a nechte 2 dny odstát. Takovým řešením lze postříkat jabloň každých 15-20 dní po květu dokud nezačnou dozrávat plody.

Zázrak zvaný droždí (a může být i po záruce)

Kvasnice jsou výborným růstovým stimulátorem pro rostliny. Jsou bohaté na živiny, které jsou potřebné pro rostliny, zlepšují mikroflóru půdy a inhibují vývoj patogenů.

Na hnojivo ze sušeného droždí potřebujeme rozpustit v 10 litrech teplé vody 10 gramů suchého droždí a 2 lžíce cukru . Nechte tento výluh pár hodin v teple, a pak zřeďte teplou vodou v poměru 1: 5 a zalévejte rostliny přímo u kořene.

Na rajčata, jahody, lilek a brambory

V 3 litrech teplé vody rozpusťte 100 g čerstvého droždí a polovinu lžíce cukru. Nechte na týden stát na teplém místě. Potom rozřeďte jednu pohár v 10 litrech vody a tímto životabudičem zalévejte rajčata, baklažá a bramborami v množství 1 litr pro každou rostlinu.

Kvasnicový roztok je také užitečný na sazenice – budou dobře růst a mají veškerou výživu, kterou potřebují pro rozvoj silných kořenů.

Jahody nebudou napadené šedou hnilobou, pokud je před kvetením zalijte kvasničným roztokem (100 g na 10 litrů vody).

Zdroj:Dobrenoviny.sk