Ale i zde, v takovém svobodném, soudním zvyku, existují přísná pravidla!

Lyubovnik musel jít na romantické rande  naprosto darebáci,  protože noční návštěva oblečeného muže byla považována za loupež a mohla pro něj skončit slzami . Mladý muž však měl právo zakrýt si tvář a před dívkou vystoupit v roli krásného cizince.

Budoucí Jobaist musel dělat všechno potichu. Jedním ze způsobů, jak vstoupit do domu, místnosti bez pískání, bylo  močení na závěsy dveří. Pár se mohl zapojit do sexu až do časného rána, poté musel cizinec odejít stejně tiše a nenápadně.

Yobai byl v podstatě předehra k vážným vztahům, manželství.

V tomto případě obvykle mladý muž, který hrál roli cizince, ve skutečnosti zná dívku i její rodiče. Několik nocí po sobě rodiče „tvrdě spali“ a neslyšeli, že by se někdo k jejich dceři plížil.

Po několika návštěvách byl cizinec  „náhodně“  chycen a poté začalo plánování svatebního obřadu.

Někteří Japonci se snažili zvýšit své šance a využili špatné viditelnosti a nutnosti mlčet a navštívili dívky pod rouškou jiných chlapů – i když byli v procesu odhaleni, ze zřejmých důvodů nehrozili hlasitě skandál.

Mladí spoluobčané cvičili a navštěvovali Yobai. Společnost s 3–7 lidmi šla do vesnice daleko od vlastního města a tam si každý vybral cíl sám.

Jedním z důvodů takového odchodu bylo, že pokud rodiče dívky zachytili „plíživé“, pak se nijak zvlášť nestyděl.

Zdroj:adako.ru