To také znamenalo, že si rodiče nemohli dovolit správné léky a o stavu dítěte se dozvěděli až po porodu matky.

Dr. Sudip Saha, který je dětským specialistou v nemocnici, tvrdil, že za vzácnou abnormalitu byl nedostatek správné výživy a nesprávný krevní oběh dítěte. Řekl: „Nikdy předtím jsem takové dítě neviděl. Je to první případ Sirenomelie ve státě a druhý v zemi. Dítě mělo normální formaci v horní části těla, ale dole byly jeho nohy spojeny dohromady. Spodní část nebyla vyvinuta úplně. “

Dodal, že žena nepodstoupila během těhotenství ultrazvukovou sonografii kvůli špatnému finančnímu stavu rodiny. První případ Sirenomelie v Indii byl hlášen loni, když žena ze státu Uttarpradéš porodila dítě mořské panny, které zemřelo po deseti minutách.

Zatímco rodiče dítěte jsou poznamenáni zármutkem, šance byly pevně naskládány proti jejich přízni. Lékařská historička Lindsey Fitzharris, která má Ph.D. z Oxfordské univerzity řekl Mail Online, že podmínka byla fatální a že neexistují žádné zprávy o tom, že by někdo v minulosti přežil. Údajně k tomuto stavu dochází, když pupeční šňůra nedokáže vytvořit 2 tepny, a tudíž k plodu nedochází dostatečné zásobování krví.

Tento stav je stokrát pravděpodobnější, že se vyskytne u jednovaječných dvojčat spíše než u jednorozených dětí. Přesná příčina sirenomelie zůstává neznámá, přičemž vědci tvrdí, že při vývoji poruchy hrají roli jak environmentální, tak genetické faktory. Vzhledem k tomu, že případy se zdají být tak náhodné, předpokládá se, že příčina je multifaktoriální, což znamená, že kauzativní roli hrají různé faktory.

Její chudoba také hrála při tragédii zásadní roli. Diagnózu sirenomelie lze stanovit prenatálně, nejčastěji během druhého trimestru, pomocí ultrazvuku, který si nemohla dovolit.

Zdroj.Mirror