4. Bude více ohroženo stresem

Pokud se dítě necítí v bezpečí (emocionálně) ve svém vlastním domě, je tu velká šance, že bude mít větší potíže se zvládáním stresu, který prožívá, a může dokonce cítit velký stres v situacích, které jsou pro ostatní úplně normální. To může vést k obavám a různým nočním můrám. Takové dítě, až bude dospělé, bude obtížněji čelit konfliktům a často podlehne na neopodstatněné sebeobviňování.

5. Může mít strach ze svých vlastních pocitů

Spory a kritika nejsou stejné jako neúcta, protože se vyskytují ve všech normálních vztazích. Ale vyhýbání se, verbální agrese a manipulace znamenají, že se dítě neodváží upřímně přijímat své emoce, protože si myslí, že je to nebezpečné.

6. Přijme špatné návyky

Děti často přijímají různé návyky, aby potlačily své špatné pocity. Bohužel, mohou reagovat na stresové situace tak, že si rozvíjí nezdravé návyky. Mohlo by to být nadměrné hraní videoher, špatná strava nebo cokoliv jiného, co by je mohlo dostat mimo realitu. Kromě toho, mohou ztratit zájem o vzdělání a mohou se stát netrpělivými nebo dokonce i násilnými mezi svými přáteli.

Zdroj:https://ketkes.com/egy-rossz-hazassag-tobbet-art-a-gyereknek-mint-a-valas/