3

Na těle hada bylo až 511 klíšťat!

Naštěstí se veterinářům podařilo každého z nich odstranit. Utrpení tohoto krajty muselo být při pohledu na počet krmících se parazitů nepředstavitelné.

Tak velké množství parazitů si vybralo daň na zdraví plaza

Každý den se hadem živilo obrovské množství klíšťat, což negativně ovlivnilo jeho zdraví. Přestože byli všichni paraziti odstraněni, krajta stále bojuje s anémií. Naštěstí je plaz v nejlepší péči.

„Nikdy jsme tento případ neměli za celou naši kariéru.“ Organismus tohoto hada musel být předtím velmi oslabený, protože na něj zaútočilo tolik klíšťat najednou. “ – říkají veterináři.

5

„Klíšťata na jeho těle byla různých velikostí, takže musel být obětí několika generací těchto parazitů.“ Nejmenší z nich se narodili teprve nedávno, takže ještě nestihli narůst do větších velikostí. Ten krajta musel opravdu trpět. “

6

Když je python plně uzdraven, bude uvolněn

Plaz je nyní bez klíšťat, ale veterináři stále potřebují léčit anémii a zbavit se několika infekcí. Všichni mu drží palce!

„Byla to těžká zkušenost, ale doufáme, že to dobře dopadne.“ Až si budeme stoprocentně jisti, že je náš klient plně zdravý a připravený, vypustíme ho zpět do jeho přirozeného prostředí. Držte mu palce! “ Přidali veterináři.

Zdroj:planetapolska