Muž narozený v tomto znamení je ztělesněním mužnosti, plný energie, sportovec, dobrodruh, válečník, bojovník… a je také velmi loajální.

Své kořisti se nikdy nevzdají, při dobývání si mohou dělat jen krátké přestávky. Když dobývá svou kořist, může se ochladit, takže je třeba ho neustále vyzývat. Pokud jde o dosažení kariéry a společenského postavení, to přichází pro Berana později v životě, kvůli 10. domu v Kozorohu a Saturnovi, který tomuto domu vládne.

Žena narozená v tomto znamení je na první pohled opravdovou amazonkou, ale ve skutečnosti je to úžasná, jemná a emotivní dáma, která hledá silného partnera. Jsou to skvělé matky, oddané domácnosti, dětem a jejich rodičům.

Jsou dokonale schopní domácích prací, ale to vše jim nebrání v kariéře, protože je prostě musí zvládnout v každém oboru.

Mars je planeta, která také vládne znamení Štíra, ale v tomto znamení zasévá temnotu, zatímco v Beranu tvoří život. Bez Marsu v Beranu by život na Zemi neexistoval. Byl by zde obraz bez zvuku, tónu, pohybu… protože toto znamení samo o sobě má energii, která hýbe vším. Proč se narodit v tomto konkrétním znamení? Pokud chcete být absolutní vítěz ve všem, uspějete pouze tehdy, když budete Beran. Jeho heslem je – narodit se jako Beran a vytvořit život.