Rodina si na svého nového mazlíčka rychle zvykla. Zvláště šťastná byla jejich dcera Charlotte, i když zpočátku se jí rodiče báli dovolit hrát si s obrovským dobrmanem. Brzy ale viděli, že je to laskavý a věrný přítel a také vynikající chůva pro malou holčičku. Charlotte a Khan (to bylo jméno psa) se stali přáteli a strávili spolu hodně času. Khan si také oblíbil nové majitele. Jednoho dne se ale stalo neočekávané.   

Byla neděle odpoledne. Brian a Catherine seděli před domem na trávníku a sledovali, jak si Charlotte vesele hraje s Hanem. V tu chvíli byl pro ně svět plný lásky. Byli naplněni pocitem harmonie s přírodou. Všechny každodenní starosti a starosti ustoupily do pozadí. Rodina byla šťastná. 

Ale po chvíli byli rodiče malé Charlotty zděšeni. Pes ji odstrčil a hlasitě zavrčel. Vyděsila se a rozplakala se. Rodiče nevěřili svým očím. Khan, který byl k dívce tak připoutaný, vyděsil jejich malého hlasitým štěkotem. Přitom ji celou dobu odstrkoval. Zvenku to vypadalo, že pes kousl Charlotte.

Když ale Katherine a Brian doběhli ke své dceři, došlo jim, co se skutečně stalo. Blízko místa, kde si Charlotte hrála s Khanem, ležel stočený had. Katherine a Brian byli v šoku. Jak se později ukázalo, nebyla to obyčejná zmije zahradní, ale smrtelně jedovatý had.

Lze si jen představit, jak by vše mohlo skončit, kdyby věrný a oddaný Khan nebyl vedle dívky. Pes riskoval svůj život a chránil dítě tím, že stál mezi dívkou a hadem. Had přesto dokázal psa kousnout právě ve chvíli, kdy Katherine a Brian přiběhli. Catherine rychle chytila ​​Charlotte do náruče a odnesla ji do domu. 

Místo kousnutí začalo rychle bobtnat a bolet. Pes žalostně zakňučel a těžce dýchal. Musel být zachráněn, takže Brian jednal rychle a neztrácel ani minutu. Vzal Khana na veterinární kliniku, kde byl psovi podán protijed, ale byla malá naděje, že přežije. Kousnutí takového hada bylo obvykle smrtelné. 

Ale tento příběh má šťastný konec. Khan se ukázal být silný, přežil a vrátil se ke své rodině. Odvážný pes se stal v této oblasti skutečným hrdinou. Charlotte přežila jen díky své odvaze. Katherine a Brian byli velmi šťastní, že mají ve své rodině takového věrného přítele a ochránce.

V životě každého z nás muselo být mnoho případů, kdy nás zvířata naučila obětovat, reagovat, loajalitu a laskavost. Sníte o domácím mazlíčku, ale něco vás zastaví? Možná, že příběh, který jsme řekli, přispěje k tomu, že se ve vašem domě objeví všichni oblíbení.

Zdroj:canva.com