Jak se ukázalo, záchranáři si uvědomili, že rodina, která kotě objevila, byla před vypuštěním pěstouny mateřské kočky. Proto se mohl cítit bezpečně při porodu před jejich domovem. 

Začátkem dne si rodina všimla, že matka přestěhovala svá nová štěňata na bezpečné místo, a poté mohla nechat kotě objevené za sebou. Chvíli čekali, až si matka přijde pro ztracené kotě, ale nevrátili se. 

Mezi členy WFFT vzala kočku do nemocnice, kde to bylo voláno Simba. 

Záchranáři říkají, že je velmi důležité, aby Simba přežil, nejen pro sebe, ale také proto, že rybářské kočky jsou na pokraji vyhynutí. 

 Rybářským kočkám hrozí vyhynutí a věří se, že patří mezi nejzranitelnější malé a střední kočky v jihovýchodní Asii ,“ uvedl mluvčí WFFT. 

Veterináři poznamenali, že Simba vypadá dostatečně silně, je v ní velká vůle žít! Za necelé dva dny je na dobré cestě k úplnému uzdravení. 

„Prozatím to vyžaduje neustálou péči a tráví čas ve speciálním inkubátoru, který vytváří dokonalé prostředí a kde lze splnit vaše speciální potřeby,“ řekl zaměstnanec WFFT. „Teď, když jsme v pořádku, musíme počkat a uvidíme, co se stane v příštích dnech.“

Je skvělé, že rodina jednala rychle a Simba dokázala získat potřebnou péči! 

Sdílejte tento příběh se svými přáteli!

Zdroj: freenakulett.hu