Cvičení psi dokonce dokážou rozlišit dvojčata nebo dokonce najít ztracenou osobu po vůni předmětů, které použili. Tato zvířata vnímají místa, kde jste byli, lidi, se kterými jste byli, i když od té doby uběhlo několik hodin.

Váš pes může u druhé osoby něco vycítit a začít vrčet. To by vás nemělo obtěžovat. Pes cítí něco, co spojuje s něčím negativním. Všechny reakce psů vycházejí z jejich předchozích zkušeností. Jelikož nám o tom nemohou říci, můžeme jen hádat.

Proto si lidé obvykle vybírají štěňata, aby na ně dávali pozor od narození a znali je naruby. Pokud si chcete adoptovat dospělého psa, musíte pečlivě sledovat jeho chování a snažit se mu porozumět. Nakonec můžete narazit na zvíře s problémovou psychikou.

Psi se spoléhají na zrak méně než na pach, ale někdy na lidi vrčí, když vidí zvláštnost podobnou hrozbě: například výšku a způsob, jakým se pohybují. To je důvod, proč psi často štěkají na své přátele, když si nosí klobouk nebo chodí pod deštníkem.

Pokud jste si jisti, že vás daná osoba neohrožuje, naučte svého psa, aby zůstal klidný a pokuste se ho zkrotit. Požádejte osobu, aby s ním zkusila komunikovat. Odměňte psa, pokud překoná svůj strach. Za žádných okolností byste psa neměli trestat. Raději si udělejte čas na trénink.

O tom, že na něj pes štěká, není třeba pochybovat. Možná cítí něco, co ho činí nejistým. Budujte mezi nimi vztah důvěry prostřednictvím školení a odměn. Hodně štěstí při tréninku!

zdroj:mininatura