Skandinávský výklad

Staří Skandinávci rozdělili vesmír na tři části. Podle klasifikace se lidstvo nachází v Midgardu. Je obklopen Utgarde – nebezpečným a neprobádaným světem monstrózních tvorů. Stvořitelé světů (Bohové) žili ve třetí části vesmíru – Asgardu.

Je známo, že nejen Skandinávci, ale i staří lidé obecně srovnávali spánek a smrt. Spící osoba měla krátce zemřít. Během spánku je duše mimo tělo: zůstává v tomto světě nebo jej opouští.

Skandinávci vysvětlili, proč nelze spát s nohama ke dveřím – cesty duše. Otvory vedou do Utgarde. Položením dolních končetin směrem k východu člověk odsuzuje svou duši ke vstupu do děsivého světa, ze kterého se jen těžko dostává.

východní verze

Folklór obyvatel východních zemí je plný mýtů o zlých duších a zákeřných příšerách. Východ nabízí i racionální verzi, která se scvrkává na vliv energetických toků. Objevilo se filozofické hnutí, jehož představitelé hledají příznivé energetické toky – feng shui.

The Teaching nabízí svou vlastní vizi, proč nemůžete spát s nohama u dveří a hlavou u okna. Proudy jsou vyřazeny z harmonického koloběhu. To vede ke ztrátě zdraví, peněz, dosažených úspěchů, štěstí. Aby byl spánek pouze prospěšný, doporučuje se umístit postel ke stěně bez dveří a dále od zrcadel. Místo na spaní a spaní by nemělo spadat do pole působnosti odrážejícího předmětu. Ideálním řešením je obejít se bez zrcadla v ložnici.

Správné umístění postele Feng Shui je rozděleno do sektorů. Východ, západ a severozápad jsou považovány za příznivé. Hlava spočívá na severní nebo východní části. Správná poloha osoby se určuje individuálně na základě čísla Gua.

Další aspekty

Odbočme od filozofických soudů a populárních fám. Podívejme se na problém z logického hlediska. Proč nemůžeš spát s hlavou k oknu? Sklo se může rozbít z různých důvodů. To může způsobit úmyslné jednání chuligánů nebo zemětřesení v oblastech náchylných k zemětřesení.

Psychologové si všímají náchylnosti člověka k vlivu společnosti a výchovy. Mytologie je známá z dětství. Tím je zajištěno jeho spolehlivé ukotvení v podvědomí. Většina lidí se vyhýbá černým kočkám a sousedům s prázdnými kbelíky.

Přesto, pokud budete spát s nohama u dveří, co se stane? Většina lidí je pronásledována nespavostí, má noční můry. Ráno se objeví slabost a slabost.

Následky jsou pozorovány i u lidí bez pověry. Toto je psychologický vliv mas, vyjádřený na podvědomé úrovni. Způsobuje vnitřní úzkost o své bezpečí, která vede k bezesným nocím a nemocem.

Jak umístíte postel?

Discomfort říká, že nemusíte přemýšlet o tom, zda lze postel postavit nohama proti dveřím. Musíte myslet racionálně a umístit to co nejvýhodněji. Následovat znaky nebo filozofii feng shui je každého osobní věc, důležité je spát s maximálním pohodlím.

Zdroj:wehelp.ru