Rybí tuk pomáhá spalovat nasycené tuky. Mnozí odborníci na výživu doporučují používat rybí tuk v boji proti nadměrné hmotnosti. Australští vědci provedli zajímavý experiment: lidem, kteří denně přijímali 6 gramů rybího oleje a byli zapojeni do 45-minutové aktivity, se zlepšil metabolismus tuků ve srovnání s těmi, kteří konzumovali slunečnicový olej. Cvičení a příjem rybího oleje pomáhá snižovat množství tělesného tuku.

Zlepšuje funkci mozku a schopnost učení. Z tohoto důvodu, kapsle rybího oleje denně jsou nejlepší prevencí proti demenci.

Je oblíbený i mezi kulturisty, protože tento tuk zajišťuje sportovcům zdroje na růst svalové hmoty v podobě vitaminů a minerálních látek, aniž měl na tělo negativní účinek na zdraví.

Gynekologové radí užívat rybí olej i při bolestivé menstruaci a při komplikacích během těhotenství. Muže naopak ochraňuje před rakovinou prostaty.

Výhody rybího oleje jsou nepopíratelné, ale pokud jste silně náchylní na alergické reakce, o jeho užívání se raději poraďte s lékařem.

Odborníci radí konzumovat rybí olej při žlučových a močových kamenech a při onemocněních štítné žlázy. Pokud je ve vašem těle zvýšený obsah vápníku a vitaminu D, měli byste se zdržet jeho konzumace.

Rybí olej v kapslích konzumujte podle pokynů: obvykle 1-2 kapsle 2-3x denně během jídla. Užívejte je s délkou 1 měsíce 1-3x za rok. Nepoužívejte ho na prázdný žaludek, protože si tím můžete způsobit zažívací poruchy. Nekonzumujte ho s dalšími multivitaminových komplexy.

Snažte se do vašeho jídelníčku zahrnout větší množství ryb jako losos či pstruh. Tyto ryby jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin a také je váš žaludek dokáže snadno strávit.