Někteří věří, že hustý sníh mohl spadnout na stromy, zatímco oni byli ještě sazenice. Křivý les je však obklopen dalším velkým lesem, kde stromy rostou docela rovně. Teorie se sněhem je tedy také nepravděpodobná.

Jedna konspirační teorie naznačuje, že tvar stromů je dílem mimozemských nebo mimozemských sil.

Rozumnějším vysvětlením by bylo, že stromy budou během druhé světové války zploštěny tanky. Mladé stromy mohly být zničeny takovým způsobem, že se nemohly správně vyvíjet.

Tato teorie má však několik nevýhod. Proč by měl mít jen malý kousek lesa takový tvar a stačila by nádrž k vytvoření tak hlubokého důlku?

Někteří z místních obyvatel si také říkali, jestli to není kvůli černé magii.

Stále více lidí však věří, že vysazené stromy byly takto ohnuty záměrně. Tato teorie je platná vzhledem k tomu, že konzistence stromů a zbytku lesa je neporušená.

To naznačuje, že v roce 1930 místní obyvatelé zasadili tyto stromy a záměrně jim dali takový tvar, pravděpodobně pro stavbu nábytku nebo lodí. Druhá světová válka mohla způsobit přerušení výsadby a zabránit farmářům v dokončení práce. Nechali tedy za sebou tyto podivné stromy, které existují dodnes.

Bez ohledu na to, co je za ním, křivý les láká mnoho turistů. Chtějí přijít k vlastním závěrům a pokusit se vyřešit jednu z nejzáhadnějších záhad střední Evropy. Už jste někdy viděli toto místo? Co je podle vás důvodem pro tvar stromů? 

zdroj:behance.net