Beran

Tato retrográdní fáze projde vaším domem partnerství, což znamená, že budete čelit vztahovým překážkám nebo problémům s komunikací se svými nejbližšími spolupracovníky. Staré neshody s partnerem se mohou nečekaně znovu objevit a vyžadovat další diskusi. Také se ve vašem životě mohou znovu objevit bývalí milenci, což může být další příležitostí k jasné definici vztahu.

Buďte obzvláště opatrní při rozhodování nebo přehnaných reakcích kolem 18. září, protože to je vrchol opozice Merkura vůči Jupiteru ve vašem znamení. Přestože Jupiter často přináší optimismus a štěstí, tento napjatý aspekt může zesílit vliv retrográdního pohybu a způsobit, že nedorozumění se zdají vážnější, než ve skutečnosti jsou.

Panna

Když začne retrográdní, budeme uprostřed sezóny Panny, takže intenzitu tohoto aspektu určitě pocítíte. To bude zvláště zdůrazněno, když se vaše vládnoucí planeta Merkur 23. září vrátí do vašeho znamení. První polovina retrográdnosti Merkuru ovlivní finanční stránku, což může vést k nedostatku peněz nebo investic, které jsou příliš dobré na to, aby to byla pravda. Pečlivě vybírejte, za co své peníze utratíte.

Váhy

Velká část retrográdního Merkuru se odehraje ve vašem znamení, Vahách, takže se připravte na to, že všechny jeho vlivy budou pro vás velmi osobní. Zabýváte se pouze sebou samým, je ideální čas přehodnotit způsob, jakým se prezentujete a komunikujete s lidmi.

Vaše podvědomí s vámi má právě teď hodně co sdílet, a proto existuje možnost, že můžete pociťovat zmatek, zmatek, pocit nevysvětlitelných myšlenek.

Když však retrográdní období pomine, budete schopni lépe porozumět tomu, co vlastně chcete a kam musíte jít.