Asi týden po Vánocích slyšela Jackie křik z dceřině pokoje. Přiběhla za mámou a hystericky křičela. Jackie se cítila úplně bezmocná, protože nevěděla, co se mohlo stát. Musí to být hrozný pocit, když vidí matka své dítě v bolestech a neví mu pomoci. Trvalo hodnou chvíli dokud byla Gabbie schopna říci, co se stalo.

mobil3

Gabbie vysvětlila mámě, že používala telefon během toho, jak byl připojen na nabíječku, a že ji doslova šokovalo, když se elektrický proud přehnal nabíječkou a spálil její krk. Gabbie utrpěla bolestivé popáleniny 2. stupně a kolem celého krku jí zůstala jizva, protože v době nehody měla na sobě kovový náhrdelník.

mobil4

Poranění, které by způsobily mobilní telefony, jsou velmi vzácné, ale přece se stávají. Většina je způsobena lithium-iontovými bateriemi, které když se dlouhodobě přehřívají, mohou vyústit až do výbuchu. Je znepokojující, že takové incidenty mohou mít až tak vážné následky. Komise pro bezpečnost výrobků uvedla, že nejvyšší riziko problému hrozí tehdy, pokud máme baterii od neznámého výrobce, tedy z třetí strany, nebo se jedná o baterii, která je napodobeninou originálu. Také podporuje občany v tom, aby případné sražení nebo problémy okamžitě oznamovali, právě kvůli prevenci a bezpečnosti.

Pokračování na další straně