Závratě, nevolnost a pocení

Pokud máte nevysvětlitelný záchvat závratě nebo studený pot, je docela možné, že jste v předinfarktovém stavu. Tento příznak je zvláště výrazný, když se člověk náhle postaví, protože krev se nestihne dostat do mozku.

Nepříjemný pocit na hrudi

Čím více se koronární tepna zužuje a brání normálnímu průtoku krve, tím silnější je „pálení“ v oblasti hrudníku. Postupem času začne píchání a pak bolest.

TADY MŮŽETE UDĚLAT

Vzhledem k tomu, že je známo, že ženy mají poněkud mírnější příznaky, které lze snadno podcenit a odmítnout jako něco jiného, ​​dokud není příliš pozdě, je důležité, aby dámy naslouchaly svému tělu a tyto příznaky nepřehlížely.

Povinná je návštěva lékaře, který by vám kromě měření tlaku na EKG měl dát pokyn k provedení krevního obrazu, zátěžového testu, ultrazvuku srdce a plic. Pokud existují vážné náznaky, že něco není v pořádku, měli byste být odesláni na angiografii.

Co je možná nejdůležitější je, že zvláště pokud máte v rodinné anamnéze srdeční onemocnění a máte pocit, že se s vaším tělem děje něco neobvyklého, trváte na tom, nechat si udělat alespoň část těchto vyšetření.

Mnoho pacientek se bohužel dostalo do situace, kdy jim lékaři říkají „to nic, jste ve stresu a úzkosti“, aby po pár dnech skončily na pohotovosti s příznaky vážného infarktu.