Policie i lékaři, kteří znásilněného teenagera vyšetřovali, se o její případ příliš nezajímali. Už samotný fakt, že nikdo ani nechtěl vyzpovídat skupinu chlapců, kteří znásilnění spáchali, je šokující. Po škole celou dobu kolovaly fotografie znásilněného Rehtaeha, ale policie uvedla, že o zločinu není dostatek důkazů, a tak případ odložili.

Ponížená a zoufalá dívka přestala vycházet z domu. Přátelé, kteří se na její stranu nevzali, se od ní odstěhovali, bála se vyjít na ulici. Úsměv se jí objevil na tváři, jen když pohlídala svoji malou sestřičku.

Uplynul rok od traumatických zážitků, které zničily Rehtaehův život, a přesto na ni zaútočil internet. Cizí chlapci z bývalé školy jí posílali zprávy s dotazem, zda s nimi chce mít sex. Dívka se cítila pronásledována a ponechána sama sobě. 3. března 2013 napsala na Facebook:

„Nakonec si nepamatujeme slova našich nepřátel, ale ticho ze strany našich přátel.“

To byla poslední slova Rehtaeha.

Sedmnáct měsíců po znásilnění se Rehtaeh oběsila v koupelně. Máma ji našla poté, co se vrátila domů. Bohužel už bylo příliš pozdě na pomoc … Teenagerka měla tak vážné poranění mozku, že se lékaři po konzultaci s její rodinou po několika dnech na jednotce intenzivní péče nakonec rozhodli odpojit Rehtaeha od aparátu, který uměle udržoval je naživu.

Otec zesnulé dívky důrazně řekl:

„Moje dcera zemřela zklamáním.“ Byla pronásledována až do své smrti. Škola ani policie neudělaly nic, co by jí pomohlo.

Nedovolme, aby se podobné příběhy ještě někdy opakovaly. Je nemyslitelné, aby její násilníci nečelili žádnému trestu. Není fér, že si vzala život, protože jí nikdo nechtěl pomoci. Toto není společnost, ve které bychom chtěli žít.

Zdroj:papilot.pl