2. Holčička, kterou vychoval medvěd

Tento případ je světový unikát! Totiž myslivci byli při jednom honu v šoku, když viděli medvěda, jak drží holčičku. V domnění, že je dítě v nebezpečí, nebohého medvěda zastřelili a následovalo překvapení, když si dívka lehla na „mámu“ a nechtěla se od ní hnout.

Vrátili se do civilizace, ale nikdy nejedla vařené jídlo, pouze syrové maso.

3. Chlapec, kterého vychovaly opice – skutečný Tarzan

Malý John Sebuda z Ugandy zmizel v roce 1988, když jeho otec zabil jeho matku. Předpokládá se, že tehdy dvouleté dítě nechal otec v lese, aby se o něj nemuselo starat. Tři roky po jeho zmizení ho našli dřevorubci – byl nahý a měl dlouhé nehty.

Vzhledem k tomu, že žil tři roky se smečkou divokých opic, šplhal Sebuda po stromech velmi obratně. O několik let později prohlásil, že ho opice naučily najít potravu a přijaly ho za svého.

4. Chlapec, kterého vychovaly gazely a nikdy se nenašel

Jean-Claude Auger, antropolog z Baskicka, na jedné ze svých mnoha cest pozoroval v Sýrii mimořádně neobvyklý pohled – smečku gazel a dítě, které za nimi žvatlalo a snažilo se napodobit jejich zvuky. Dítě instinktivně škubalo svaly jako gazela a žralo kořínky jako tato zvířata. Na základě Ogerova svědectví se lidé v roce 1966 pokusili chlapce najít, ale neúspěšně.