4. Nadměrný zájem o sociální sítě:
V párech, kde jeden z partnerů věnuje příliš mnoho času Twitteru nebo jiným sociálním sítím, se zvyšuje riziko nevěry. Závislí na sociálních sítích se snadno probudí dříve nebo jdou do postele později, nechávaje své polovičky osamělé, jen aby si mohli podívat, co je nového na internetu. Nejednou se stane, že vznikají virtuální vztahy, které se později stanou reálnými a to vytváří skvělý prostor pro podvádění.

5. Pracovní cesty:
Podle jistého průzkumu je více než 1/3 podvádějících mužů váženými podnikateli, kteří zvyknou podvádět své ženy na pracovních cestách. Ani ženy v tom nejsou nevinně, 13% z nich už mělo zápletku s kolegou z práce. Pravděpodobnost podvádění v práci se zvyšuje, čím je pár déle spolu, hlavně mezi 6. a 9. rokem . Tyto roky jsou nejzranitelnější.

6. Nedostatek oxytocinu:
Oxytocin, také ho přezdívají jako objímající hormon (zvyšuje se v našem těle při objímání a líbání) hraje velmi důležitou roli ve vytváření a udržování vztahů. Vědci si myslí, že nedostatek tohoto hormonu může být spouštěčem nevěry. V jednom experimentu vědci použili pár ženatých mužů, píchli jim oxytocin, seznámili je s atraktivní ženou a řekli jim, že se k ní mohou přiblížit tak blízko, jak jen chtějí. Účastníci, kteří dostali dávku hormonu se od ženy drželi dál než ti, u kterých byl jen použit placebo efekt.

Pokračování na další straně…