Zlepší půdu v ​​zahradě

Než porozbíjané skořápky použijete v zahradě, je nejdříve omyjte ve studené vodě a následně vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Tak zabráníte, aby se do půdy dostaly škodlivé bakterie jako například salmonela.

Vaječné skořápky rozmixujeme na prach a rozprášíme do záhonů a přidáme i do jamek, do kterých vysazujeme. Půda bude mnohem zdravější a výživnější pro vaše rostlinky.

Vaječné skořápky jsou vynikající pro rajčata. Nejlepší je přidat malou lopatku rozmixovaných vaječných skořápek do každé jamky, kde budete rajčata sázet. Iv procesu růstu můžete rajčatům pomoci, pokud rozdrcený prášek přidáte do zálivky nebo nasypete na půdu kolem rajčat a zalijete.

Výživa pro slepice: Vaječné skořápky obsahují hodně vápníku .. Proto využijte je jako doplněk ke krmivu při chovu slepic a kuřat .. Přimíchejte rozemleté ​​nebo najemno rozdrcené věčné skořápky k jejich potravě ..

Vaječné skořápky odradí slimáků a jiných škůdců, aby se krmili vašimi rostlinkami. Podrťte je na menší kousky a obsypte kolem kořínku rostlinky. Takto jsem minulý i letos zachránila úrodu jahod.

Pokud vaječné skořápky přidáte do kompostu, zvýší se obsah minerálů. Skořápky se poměrně rychle v kompostu rozkládají.

Pokud si pěstujete i Planta ze semínek, zasaďte je do vaječných skořápek. Půlky skořápek dejte do obalu na vejce, naplňte dobrou zeminou a zasaďte semínko. Když bude sazenice velká, stiskněte skořápku aby praskla, aby měli kádě růst kořínky a přesaďte do záhonu.

Foto Pinterest.com