Bolesti hlavy

Příliš mnoho soli může způsobit pulzující bolest, která se vyskytuje kolem čelního laloku. Je to proto, že příliš mnoho solí poškozuje tepny a způsobuje, že mozek přijímá nesprávné množství kyslíku a krve. Toto onemocnění může být doprovázeno příznaky, jako je letargie, zvýšená žízeň a sucho v ústech.

Nadměrná konzumace soli může vést k vysokému krevnímu tlaku. V poslední době se z něj stal vážný zdravotní problém, který postihuje každého třetího obyvatele Polska. Pokud nebude správně zacházeno, může to mít za následek mrtvici.

Suchá ústa

Pokud požití velkého množství vody neuhasí naši žízeň, měli bychom věnovat větší pozornost každodennímu menu. Sucho v ústech může být velmi nepříjemné, takže je obtížné mluvit i jíst. Pokud tím trpíme po dlouhou dobu, mohou také nastat problémy s rozpoznáváním chutí pokrmů.

Otok

Vyskytují se, když se v těle nahromadí příliš mnoho vody, což může mít za následek konzumaci příliš velkého množství soli. Příliš mnoho této živiny ve stravě může vést k selhání ledvin, jater nebo srdce. Kromě toho může tělo díky velkému množství soli okyselit, což je spojeno se snížením imunity, chronickou únavou a problémy s koncentrací.

Ledvinové kameny

Jejich přítomnost v těle také souvisí s přebytečnou solí v jídelníčku. Přebytek této živiny zvyšuje vylučování vápníku močí, což způsobuje tvorbu ledvinových kamenů.

Silná bolest na hrudi

Přebytek soli ničí cévy, což zhoršuje fungování kardiovaskulárního systému. To zase může způsobit bolest na hrudi.

Zdroj:o2pl