Toto je verze této soutěže v Bulharsku, kde je široké publikum. Soutěžící měl odpovědět na otázku, založenou na matematickém výrazu, který na obrazovce vypadal poměrně složitě.

Vzorec k vyřešení je: „Pokud f (x) = x 3 + x 2 + x 1 + x 0 , pak f (2) =…?“ . Mezi čtyřmi možnými možnostmi byly: A) 13; B) 14; C) 15; nebo D) 16. Mnoho lidí rychle začalo komentovat.

  • Většina uživatelů uvedla, že správná odpověď byla 14 , zatímco jiní uvedli, že to bylo 25.

– Své stanovisko vyjádřil i student fyziky, který objasnil, že matematický výraz není rovnice. Byla to vlastně polynomiální funkce třetího stupně . Výsledkem byl výsledek rovný 15.

Huffington Post uvedla, že skutečná odpověď byla 15. Jednoduše musel umístit 2 v Xs, takže výsledky s exponenciální hodnoty.

– Nakonec bylo vyvozeno, že řešení bylo poměrně jednoduché . Problém je v tom, že lidé nevěděli, jak polynomiální funkci interpretovat. To znamená, že si spletli matematický výraz s rovnicí.

Tento převaděč sociálních sítí do značné míry pomohl lidem procvičit si číselné dovednosti. Ujasněte si také, že matematika vyžaduje znát způsob, jakým se vyjadřuje.

Je zarážející, že řešení tohoto problému se stalo virálním, což ukazuje, že matematika dokáže lidi zaujmout.

Zdroj:flipr.com.ar