Buďte na své dítě hrdí
„Každý rodič by měl být na své dítě hrdý, ať už je jakýkoli. Chtěla bych ukázat světu, že se nerodí jen zdravá miminka, což je vidět na Facebooku a Instagramu, kam se vhazují jen bezchybní novorozenci. Kromě toho chceme zvýšit povědomí lidí o rozštěpu rtů a patra, “řekla Sarah pro Today.com.

Obličejové prvky se začínají rozvíjet ve druhém a třetím měsíci těhotenství. Pak si všimnete vzniklých vad. Ve Spojených státech se každoročně narodí přibližně 2 650 dětí s rozštěpem rtu nebo rozštěpem patra. Vědci stále nevědí, co je zodpovědné za vznik této nemoci. Je známo pouze to, že geny jsou jedním z prvků, které vedou k rozdělení jednoho z pěti nemocných dětí. Děti s dekoltem podstupují četné a složité operace, které jim v pozdějším životě usnadňují jíst a mluvit.

Sarah a Chris bohužel neměli prostředky k provádění takových operací. Rozhodli se tedy vzdělávat veřejnost o štěpení, protože je to nic nestálo. Matka zveřejnila fotografii svého syna na svém Instagramu. Lidé pod fotku psali spoustu nepříjemných a nevhodných komentářů.

Jedna osoba to komentovala: Co se stalo s jeho tváří?
Sarah přiznala, že ji takové komentáře nepřekvapily. Ve skutečnosti byla na ně připravená a připravená, a proto bránila Brodyho vzhled – nebyla to jeho chyba, že se narodil tímto způsobem.
„Mým úkolem bylo vzdělávat ostatní, ne se s nimi hádat.“ Přál bych si, aby měl můj syn snadnější život. Možná Brody poučí ostatní a ukáže, že děti s dekolty nejsou méněcenné. Protože malé děti se nemohou bránit, “řekla Sarah.
 
Neobvyklé překvapení
Jednoho dne šla Sara s rodinou a přáteli na večeři do restaurace. Během jídla číšník položil kousek papíru vedle její matky. Všichni si mysleli, že je to jen ubrousek. Brzy se však ukázalo, že papír byl šek vyplněný cizím člověkem. Jejich rodiče nemohli uvěřit, že jim někdo dal šek na 1 000 dolarů. Z poznámky navíc jasně vyplynulo, za jakým účelem velkorysý cizinec daroval – „Pro vaše krásné dítě“.
 
„Toto gesto mě velmi dojalo a naplnilo mě velké štěstí,“ říká Sara.
 
Sarah a Chris utratili celou částku za úhradu některých nákladů na lékařskou péči pro Brodyho. Měl operaci, která by mu pomohla vytvarovat ret.

Dítě už vypadá úplně jinak a není vidět, že by trpělo tak rozsáhlým štěpením rtu a patra. Ale mezi 9. a 12. měsícem jeho života je naplánováno několik dalších operací.

Úžasní lékaři a chirurgové dali dítěti šanci na normální život. Brody bude moci normálně jíst a mluvit. Rodiče chlapce jsou až dosud velmi vděční za nabízenou pomoc. Tento dar od cizí osoby jim opravdu pomohl. U takové nemoci je nutná jakákoli podpora. Dnes se Brody usmívá a vypadá krásně. Je dobře, že narazil na moudré a milující rodiče, kteří mu dali šanci na život.

Pamatujme, že každé naše gesto může něco změnit v životě ostatních.
Je důležité, aby si tento článek přečetlo co nejvíce lidí a zjistilo, jak snadné je udělat radost druhým a dát jim šanci na lepší život. Sdílejte tento příběh a sdílejte ho se svými přáteli.

FOTOGRAFIE: FACEBOOK / SARA HELLER