„Doufáme, že Jambik přinese slávu své vlasti v budoucnu.“ Doufáme, že život bude lepší, než je nyní, a vaše sny se stanou skutečností, nebo je mohu splnit. “ Nelya přidán .

Testy neodhalily žádné genetické abnormality, ani přítomnost steroidů v chlapcově těle, ale dr. Campbell to nadále považoval za nejpravděpodobnější vysvětlení a snažil se přesvědčit chlapcovu matku, že situace je opravdu vážná, a pokud nebudou jednat včas a nepomohou mu, může Jambik v budoucnu čelit velmi vážným zdravotním problémům. Nelya však neposlechla rady lékaře a popřela, že by svému synovi někdy podala steroidy.

„Myslím si, že Jambik nyní více než cokoli jiného chce být sportovcem, a myslím si, že jeho matka udělá vše, co bude v jejích silách, aby ji tam dostala, s výjimkou toho, že na prvním místě budou osobní potřeby dítěte.“ – řekl dr. Campbell , který frustrovaně odešel poté, co si uvědomil, že nemůže rodině pomoci, pokud o jeho pomoc nepožádají.

Jambikova matka Nelya vyrostla v obtížných podmínkách a její druhý manžel ji opustil pro jinou ženu, když byla v sedmém měsíci těhotenství s Jambikem . Nezaměstnanost je také vážným problémem v regionu, kde žijí, a Jambikova pověst a kariéra sportovce byly pro rodinu jistým zdrojem obživy.

Jambik se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako největší dítě na světě a pokračoval také v sumo. Zemřel ve věku 21 let, 29. prosince 2020. Příčina jeho smrti nebyla oficiálně potvrzena, ale média informovala, že za tím mohly být problémy s ledvinami.

https://youtu.be/S-Mmu3DGyfE

Zdroj:twice.hu