Hilda Trujillo z Peru Porodila v 9 letech Další případ a opět je dějištěm Peru. Na konci roku 1957 porodila 9letá Ilda Trujillo v nemocnici v Limě dívku vážící 2,7 kilogramu. Ildina matka si všimla nafouknutého břicha své dcery ještě v létě. Diagnóza lékaře ji jednoduše šokovala – lékař konstatoval, že dítě je těhotné. Vyšlo najevo, že otcem se stal dívčin bratranec, 22letý mladík, který bydlel s dívkou v jednom pokoji. Byl zatčen týž den, jakmile se jeho rodiče dozvěděli o Ildině těhotenství.

Hilda Trujillo je další slavná mladá matka z Peru

Nejmladší matky XXI století „Nezletilé“ mateřství najdeme i v 21. století. Mladá matka z kmene Apurina Porodila v 9 letech V červenci 2006 se 9letá indiánská dívka z kmene Apurina stala matkou. Stalo se tak v hlavním městě brazilské Amazonie – Manaus. Těhotnou dívku poslali do nemocnice v dubnu a pak až poté, co skupina výzkumníků spatřila její neúměrně obrovské břicho v její rodné vesnici.

V nemocnici bylo zjištěno, že nastávající matka má celou řadu nebezpečných nemocí : zápal plic, malárii a anémii. Neslyšela lékaře a nijak nereagovala na dění kolem – miminko mělo v uších obří sirné špunty, které jí museli v nemocnici odstranit. Dcera se jí ale narodila zdravá, i když nepříliš velká: 42 centimetrů a 2,2 kilogramu.

Těhotná dívka z Číny V roce 2008 bylo zjištěno, že Kang Mengru, roční osiřelá dívka ze sirotčince v Číně, má v žaludku embryo. Lékaře však tato skutečnost nepřekvapila: ukázalo se, že během těhotenství dívka „vstřebala“ své dvojče. Uvězněný plod přitom nezemřel, jelikož si udržel kontakt se sestrou a nadále přijímal živiny. Takové případy (existuje pro ně dokonce speciální termín – „embryo v plodu“) jsou poměrně vzácné: asi 1 z 500 tisíc „dvojčetných“ těhotenství.

"Těhotná" Kang Mengru

Nejmladší matka na světě – Lina Medina z Peru Porodila v 5 letech, 7 měsících a 21 dnech Nejčasnější těhotenství zaznamenané lékaři bylo zjištěno u rodačky z Peru, Liny Mediny. Dívka se narodila 27. září 1933 a ve svých téměř 6 letech se stala nejmladší matkou na světě. Tento „rekord“ stále není překonán. Pětiletou Linu přivezli do nemocnice její rodiče, kterým dělala starosti zvětšená břišní dutina jejich dcery. Nejprve se domnívali, že dívka má nádor. Po prohlídce lékařů zjistili, že Lina Medina je v sedmém měsíci těhotenství. Matka dívky potvrdila, že Linina první menstruace začala ve třech letech. Doktor Gerardo Lozada vzal nastávající matku do Limy, hlavního města, aby těhotenství potvrdili další odborníci.

Těhotná Lina Medina a Dr. Gerardo

O měsíc a půl později, 14. května 1939, porodila Lina císařským řezem chlapce. Operace byla nevyhnutelná kvůli stále nevyvinuté pánvi dívky – přirozenou cestou by se miminko prostě nenarodilo, nejspíš by zemřela i mladá maminka. Na operaci dohlíželi Dr. Lozada a Bussleu a anestezii poskytoval Dr. Colretta. Novorozenec, který v době narození vážil 2,7 kilogramu, dostal jméno po doktoru Gerardovi. Jak vyrostli, chlapci se dozvěděli, že Lina je jeho sestra. To, že je vlastně jeho matkou, Gerardo zjistil už v 9 letech.

Lina Medina porodila císařským řezem

Jak přesně Lina Medina otěhotněla, nebylo zdokumentováno. Úřady samozřejmě nemohly takový křiklavý případ ignorovat a otce nejprve obvinily z obtěžování vlastní dcery. Obvinění však bylo následně staženo – vyšetření ukázalo, že dívka byla panna. Nejpravděpodobnější verzí se zdá být, že k těhotenství došlo kvůli špatné úrovni hygieny v chudé peruánské rodině. Sama Lina celý život o okolnostech oplodnění mlčela.

Lina Medina a její syn Gerardo

Je známo, že Medina se později provdala za mladého muže jménem Raul Gerado, kterému v roce 1972 porodila druhého syna. Rodina žila v chudé oblasti Limy známé jako Chicago Chico („Malé Chicago“). Lina Medina zemřela v listopadu 2015 a svého nejstaršího syna přežila o téměř 40 let – zemřel v roce 1979 na rakovinu kostní dřeně.

Dospělí Lina Medina a Gerardo (vlevo)

Zdroj:youtube