Zajímavá vědecká fakta

Téměř všichni pavouci jsou predátoři. Jedinou výjimkou je spider scout, jehož strava je založena na akátech. Jiní členovci se živí malými pakomáry, brouky a mouchami. A také komáři, kteří vám s velkou chutí sají krev. A o všech těchto hmyzech je známo, že jsou nositeli nebezpečných chorob, jako je toxoplazmóza a různé střevní infekce.

Vědci proto potvrzují, že zničením pavouků zůstává dům doslova bez obránců. Pokud se tohoto hmyzu bojíte, stačí jej opatrně odstranit koštětem spolu s pavučinami a vyhodit na ulici.

Jak věštit na pavoucích

Pro pověrčivé lidi existuje spousta věštění a předpovědí. Používají se k předpovídání událostí a alespoň trochu poodhalují tajnou oponu své budoucnosti. Pavouci jsou také často zmiňováni ve věštění:

  • pro nevěstu a ženicha je vidět pavouka na cestě k oltáři znamením, že manželství bude neúspěšné;
  • probouzet se za úsvitu a vidět hmyz před sebou, tkající síť, buďte si jisti, že vás v blízké budoucnosti čekají příjemné události. Když večer uvidíte pracujícího pavouka, očekávejte od své spřízněné duše pěkný dárek;
  • pokud se pavouk objeví přímo před vámi na stole, brzy obdržíte příjemné a nečekané zprávy;
  • vidět červeného pavouka – k prosperitě, získání neočekávaných zisků;
  • pokud se na vašem oblečení plazí hmyz – v blízké budoucnosti očekávejte zisk, kariérní postup a neočekávaný zdroj příjmů;
  • pokud se v domě objeví černí pavouci, jedná se o hádky, potíže a nemoci. Právě tohoto hmyzu je potřeba se co nejdříve zbavit.

Jak se zacházelo s pavouky

Naši předkové používali tyto členovce za starých časů k léčbě různých onemocnění:

  • Pokud člověk spolkl kus pavučiny, dokázal překonat apatii a ospalost.
  • Pomocí provazce z pavučin bylo možné zastavit krvácení. V dávných dobách se místo vaty používaly pavučiny.
  • K léčbě žloutenky se používal živý pavouk. Potřelo se kouskem másla a spolklo celé.
  • Aby se vyléčil černý kašel u dítěte, byl mu přes postýlku přivázán pavouk a přednášely se speciální modlitby a kouzla.
  • K překonání horečky byl hmyz ukryt v krabici a držen, dokud neuhynul. Lidé věřili, že pavouk si s sebou vzal i nemoc.

Co dělat, když je zabit pavouk

Pokud se tak stalo, že jste v domě zabili hmyz, nemusíte okamžitě panikařit a bát se selhání. Vaše negativní myšlenky budou jen přitahovat potíže a potíže. V duchu požádejte hmyz o odpuštění. Nelaďte se na negativní.

Lidé věří, že vzory mazaně utkané pavouky přitahují bohatství, prosperitu, pozitivní události a shromažďují všechnu negativitu v rozích domu. Drobné pavučiny v rozích proto raději neodstraňujte.

Aby se zabránilo invazi pavouků do domu, je nutné se včas zbavit much, komárů a různých pakomárů, kteří se mohou stát zdrojem potravy pro tento hmyz. Nezbytné je také udržovat svůj domov čistý, zbavovat se odpadků a nepotřebných věcí. Nebude na škodu nainstalovat sítě proti komárům, díky kterým se hmyz nebude vkrádat do domu z ulice.

A pamatujte, že vaše myšlenky mohou přitahovat jak štěstí, tak i naopak potíže. Věřit nebo nevěřit znamením je každého osobní věc! Můžete poslouchat rady našich předků nebo je ignorovat. Pamatujte ale, že v přírodě je vše propojené a harmonické. Proto je lepší pavouka nezabíjet, ale chytit ho do zavařovací sklenice a vypustit na ulici – pro štěstí i pro vaše vlastní štěstí!

Zdroj:nravitsya.me