V nemocnici lékaři vytáhli 15 červů, kteří se plazili, aby vytvořili hnízdo v dásně Aniných úst. Lékaři dodali, že dívka dostala vzácnou formu ústních červů – červ-larvální infekci během dospělého stadia much u lidí i zvířat.

Anain případ však není první na světě, ale předtím bylo docela málo nešťastných pacientů s červy hnízdícími v ústech nebo kdekoli na těle.

Například video o staré ženě s červy rostoucí v celé její ústní dutině způsobila, že její zuby a dásně již nebyly neporušené. Dokonce i její nos byl vážně zasažen, což ztěžovalo dýchání.

Infekce červ je parazitární infekce v lidském těle, larvy mouchy (červi) rostou uvnitř hostitele a požírají tkáň, červi často hnízdí na jakékoli části lidského těla. Toto onemocnění se obvykle vyskytuje v oblastech s vlhkým podnebím, jako je Střední Amerika, Jižní Amerika, Afrika a karibské ostrovy.

Existuje mnoho způsobů, jak mouchy zavést larvy červů do lidského těla. Některé mouchy přenesou svůj „produkt“ při kousání nebo sání krve a larvy budou následovat kousnutí. Jiní ukládají vajíčka larev na ránu nebo v její blízkosti.

Jak zabránit červovým infekcím

Při cestování do tropických oblastí byste měli být opatrní, abyste zabránili červovým infekcím. V ideálním případě si před odchodem opatrně zakryjte pokožku, například aplikací repelentu proti hmyzu, obutím bot a dlouhými rukávy, abyste omezili kousnutí komáry, muškami nebo roztoči. I když jde o suché oblečení, musíte být opatrní a nezapomenout si oblečení důkladně zkontrolovat, než ho budete nosit.

Před spaním si nezapomeňte nasadit moskytiéru, abyste zabránili komárům, a vždy udržujte životní prostor čistý a chladný, aby mouchy a komáři došly z úkrytu.

Rozhodně nejezte jídlo, které kously mouchy nebo komáři, protože je pravděpodobné, že na něj uložili larvy červů, které pouhým okem těžko vidíme.

Zdroj:yan.vn