Rekonstrukce nosu byla úspěšně provedena. Vše nasvědčovalo tomu, že boj skončil. V říjnu 2015 se bohužel nádor znovu objevil na dívčině tváři. Byly provedeny další operace. Žádný z nich však nebyl zcela účinný. Během její dovolené v roce 2016 byl její stav tak vážný, že jí lékaři dávali ne více než 20% šanci na přežití.


Přesto byly naplánovány další operace. Jen ona doufala, že nemoc překoná, nikdo jiný tomu nevěřil. V září jí při operaci odstranili kus horní čelisti. Marisha se musela naučit žít s nepohodlnými protézami. Nemohla opustit dům bez masky, protože její kůže neměla vlastní ochranu proti cizím předmětům, které by mohly přímo vstoupit do dýchacího systému.
Nakonec byla provedena operace rekonstrukce obličeje. Byla to poslední operace, která ženě vrátila zdraví.



Marishin život nebyl tak růžový. Když jí bylo 16, přišla o svou milovanou matku. Se svým otcem nikdy nebyla v kontaktu. I když toho tolik prožila, stále má sílu užívat si života. O svém osudu řekla pouze:
„Nemůžeme ovládat všechno ve svém životě.“ Pokud se však snažíme být dobrými lidmi a věříme, že to bude dobré, i když stojíme tváří v tvář strašným věcem, jsme vítězi. Slíbil jsem si, že nenechám nemoc vyhrát. Nezlomila jsem se a dala svůj život do Božích rukou. Každý den děkuji za přivítání dalšího dne. “

Zdroj:o2.pl