Lékař okamžitě rodinu odkázal k jinému specialistovi, neboť bílá skvrna byla v očích dítěte vidět při každém focení s bleskem.

Ryder byl poslán do Phoenix Children’s Hospital, kde bylo okamžitě provedeno CT vyšetření a u malého chlapce bylo zjištěno, že má retinoblastom, velmi vzácný typ rakoviny oka, který se nejčastěji rozvíjí v dětství.

Ve Spojeném království je každoročně diagnostikováno přibližně 50 případů tohoto onemocnění, jehož nejčastějším příznakem je bílá skvrna uprostřed oka, která je jasně viditelná na fotografiích.

Naštěstí se rakovina v Ryderově těle dále nerozšířila , ale protože měl Downův syndrom, chemoterapie by ho vystavila většímu riziku rozvoje leukémie. Pokud je onemocnění zaznamenáno v raném stádiu, lze retinoblastom obvykle úspěšně léčit.

Díky lékaři v New Yorku mohli konečně v Ryderu zahájit oční léčbu zvanou intraarteriální chemoterapie.

Díky metodě je lék v koncentrované dávce dopraven tepnou přímo do postižené oblasti, kde zabíjí rakovinné buňky. V případě Rydera se léčba ukázala jako účinná a tělo potřebuje ještě regenerovat, aby se plně zotavilo.

Andrea zveřejnila jejich příběh, aby upozornila rodiče, že pokud na fotografii dítěte uvidí takovou skvrnu, měli by okamžitě kontaktovat profesionála.

Zdroj:Facebook