Mýtus č.1 Muži nemají emoce:
Toto rozhodně není pravda, protože muži jsou stejné lidské bytosti jako ženy. Logicky. Jediný rozdíl spočívá v tom, jak jsme vychováváni. Malým chlapcem úplně od malička říkají, že plakat se nepatří a je to slabost. Takže dospělí muži se jednoduše naučili své emoce neukazovat. Tento mýtus ještě podporují i filmy seriály, kde bývají ženy zobrazovány jako náladové, ufňukané a emočně nestálé stvoření a muži jako hrdinové bez emocí.

Mýtus č.2 Muži by měli vydělávat více než ženy:
Tento mýtus už rozhodně také dávno neplatí. I když se bohužel stále vyskytují případy, kdy mužům platí více, i když jsou na stejné pracovní pozici jako ženy. Dnes je však normální když se stane, že žena vydělává víc než muž. A určitě to neznamená to, že její muž není hodný nebo že se nedokáže postarat o svou rodinu.

Mýtus č.3 Mužům záleží jen na vzhledu ženy:
Toto platí spíše u teenagery, protože starší lidé jsou vyspělejší a hledají něco jiného než krásný vzhled. Je jasné, že ženy i muži by se o sebe měli starat, aby vypadaly a cítili se dobře, ale není to to jediné, co si na své polovičce všímáme.

Mýtus č.4 Muži jsou v s * xe sobečtí:
Určitě se i dnes najdou muži, kteří myslí jen na své vlastní potěšení, ale těch je dnes méně než v minulosti. Většina mužů chce své partnerce dopřát stejné uspokojení jak přežít sami.

Pokračování na další straně…