Mladý muž byl okamžitě převezen do nemocnice – každá vteřina ho mohla stát život. Lékaři dlouho bojovali o jeho život. Dallas znovu nabyl vědomí jen o tři měsíce později. Přežil, ale zaplatil za to velkou cenu.

Kůže na jeho tváři byla téměř úplně roztavená. Dallas přišel o oči, nos a zuby. Bylo prostě nemožné ho poznat. Lékaři byli překvapeni, že se mladému muži podařilo zabránit poškození mozku. Ten chlap mohl mluvit, přemýšlet, všechno si pamatoval dokonale. Dallas ze všeho nejvíce litoval jediné …

Už nemohl políbit svou malou dceru Scarlett.

Mladý muž byl rozvedený, ale svou dívku velmi miloval. Ujistil se, že tragédii vnímá jako šanci změnit se a stát se lepším člověkem, a jen lituje, že nemá rty, které by ho políbily. Zdálo se však, že osud brzy vyslyšel modlitby milujícího otce.

 Jeden chirurg Bogdan Pomahach navrhl, aby Dallas provedl transplantaci celého obličeje. Operace byla riskantní. Nikdo nevěděl, jak to skončí. 

Tvář, která měla být transplantována do Dallasu, patřila muži, který zahynul při autonehodě. Rodina zesnulého s transplantací souhlasila a mladík bude mít šanci na nový život.

Jednalo se o první úplnou transplantaci obličeje na světě, která byla naštěstí úspěšná. Chirurgové byli ohromeni, jak rychle Dallasovo tělo získalo „cizí“ tvář. Muž se musel znovu naučit mluvit, jíst a pít. Ale přišel čas, kdy mohl své dceři znovu říci, jak moc ji miluje.  

Zdroj:chudesa