Velcí bílí žraloci, kteří dnes obývají oceánské hlubiny a jejichž velikost obvykle dosahuje 6,5 metru na délku, jsou ve srovnání s prehistorickými megalodony, kteří žili ve starověkých vodách, pouhými pulci. Tito tvorové byli největšími žraloky, kteří kdy obývali Zemi, a jejich délka dosahovala téměř 20 metrů.

Dnes si žralok může pochutnat na noze a utišit svůj hlad. Megalodon by si vás ale spletl s kouskem jídla zabodnutým do zubů. Pro tyto mořské obry byste stěží byli byť jen lehkým občerstvením.

Velikost zubů Megalodona je jasným důkazem toho, jak obrovská byla jejich tlama. Danny měl to štěstí, že na místní pláži našel dokonalý exemplář. Patnácticentimetrový špičák, který svého času našel, patřil dospělému žralokovi. Tento úžasný nález se mu sotva vešel do ruky!

„Cítil jsem se, jako bych vyhrál v loterii nebo tak něco.“ S největší pravděpodobností jsem první, kdo se dotkl zubu poté, co vypadl z úst, “řekl Danny.

Vědci jsou stále v rozpacích, proč tito mořští predátoři vyhynuli. Pokud důvod spočívá ve změně potravního řetězce, s největší pravděpodobností se megalodoni stali obětí ještě větších a děsivějších tvorů. Nezbývá než doufat, že i ty druhé vyhynuly.

Obvykle má sbírání zoubků na starosti zoubková víla.

Ale jakmile budete vědět, kolik může megalodonský pes stát v internetových obchodech, budete ho chtít vlastnit také! Někteří milovníci těchto tvorů jsou připraveni zaplatit spoustu peněz za zkamenělý nález. Dnes náklady na megalodonový zub dosahují 895 $.

Ano, velikost tohoto zubu je opravdu působivá! Pomyšlení na obří prehistorická monstra nám může způsobit husí kůži. Přiznejte se, i vy jste rádi, že jste se narodili poté, co tito tvorové vyhynuli?

Zdroj:lunanews.net