Dr. Exleya na Konferenci o bezpečnosti vakcín v roce 2011

Klíčovým bodem této konference byla snaha pomoci dětem postižených očkováním zmírnit jejich neurologické poškození.

Ironicky, k odstranění hliníku je vhodný druhý nejčastěji se vyskytující prvek na Zemi – křemík.

Dr. Exley podával dětem poškozeným hliníkem s autistickými a jinými neurologickými onemocněními křemík ve formě kyseliny křemičité a dosahoval tím výborných výsledků.

Kyselinu křemičitou považuje za nejlepší způsob, jak dostat křemík do krevního běhu a pak do mozku, kde se váže na molekuly hliníku a následně je odvádí ven z mozku do krve a nakonec ledvinami a močí ven z těla.

Při svých výzkumech používal minerální vodu z Malajsie pod názvem Spritzer s velmi dobrými výsledky.

Později tuto minerální vodu úspěšně použil i na 15 pacientech s Alzheimerovou chorobou. Podával jim 1 litr minerálky denně během 13 týdnech.

Výsledky podávání minerálních vod s křemíkem

U zmíněných pacientů s Alzheimerovou chorobou došlo ke snížení hladiny hliníku v rozmezí 50 do 70%.

Z 15 pacientů se 8 stabilizovalo a nedocházelo u nich ke zhoršování stavu. U 3 pacientů se dokonce prokázalo výrazné zlepšení kognitivních schopností.

Pro zlepšení funkcí mozku je zřejmě vhodnější užívání kokosového oleje, který pomáhá regenerovat mozkové buňky. Avšak na snížení hliníkové toxicity jsou lepší minerálky s obsahem křemíku.

V České republice máme štěstí v tom, že u nás máme obrovské množství minerálních vod. Neměl by být proto problém sehnat takovou, která obsahuje křemík.

Jaké minerálky použít na kúru

Při výběru minerálky se zaměřte na ty, které mají obsah kyseliny křemičité nad 15 mg / l nebo oxidu křemičitého nad 30 mg / l.

Denní dávka takové minerálky je alespoň 1 litr. V případě, že obsahuje větší koncentraci křemíku, tak může být i proporcionálně menší objem minerálky na den.

Při vysoce mineralizovaných vodách si však dávejte pozor, abyste si nepřivodili ledvinové kameny.

Za vysoce mineralizované vody se považují ty, které mají obsah všech rozpustných látek vyšší než 1500 mg na litr.

Platí to hlavně o minerálkách s vysokým obsahem vápníku. Proto to s nimi nepřehánějte a kúru po čase přerušte. Ideální by byly takové minerálky, které obsahují mnoho křemíku a hořčíku, ale méně vápníku.