Vypadá to, že po dlouhém bádání našli vědci konečně odpověď!

Proč je výzkum Rh faktoru tak důležitý?

Pokud byste leželi v nemocnici a potřebovali krevní transfuzi, velmi by záleželo na vašem Rh faktoru. Pokud by byl váš Rh faktor negativní, ale dostali byste pozitivní krev, vaše tělo by ji mohlo považovat za cizorodou látku a pokoušelo by se proti ní bojovat. Problém ale může nastat i u těhotných žen . Pokud je žena Rh negativní, ale miminko po otci Rh pozitivní, může ženin imunitní systém na dítě „zaútočit“ . To může vést k mnoha komplikacím, av nejhorším případě i k potratu. Ženy s tímto krevním faktorem bývají proto po dobu těhotenství pod bedlivějším dohledem lékařů, než jejich kolegyně.

Kde se vzal faktor Rh minus?

Vědci si položili otázku: Jestliže celé lidstvo pochází ze stejných předků, jejich krev by měla být slučitelná, nebo snad ne?

Jak je ale možné, že tělo jednoho člověka nemusí přijmout krev druhého? Jak je možné, že tělo matky může bojovat proti vlastnímu plodu, pokud je jeho Rh faktor opačný? To je záhada.

Krev s negativním Rh faktorem byla zjištěna jen u lidí. U zvířat ne.

Všechna zvířata na naší planetě se mohou v rámci svého druhu bez obav množit, jejich krev je slučitelná. Problémy mohou nastat až při mezidruhových křížení. Ale i zde je možné potomků odchovat (existuje mnoho hybridů – známá je například mula, kříženec osla a koně). Zkřížit dva hybridy, to už ale možné není. Tělo samice totiž začne reagovat podobně jako tělo matky s faktorem Rh minus. Začíná plod odmítat a dojde k potratu. Žádné mláďata se nenarodí. Hybridní zvířata potomků mít nemohou. U lidí napomáhá moderní medicína, potratu se často daří zabránit a dítě dochovati. Tyto situace jsou si však až překvapivě podobné. Vědci z toho vyvodili závěr: Předkové lidí s krevním faktorem Rh minus zřejmě nebyli lidé, nebo to byly hybridy člověka a nějaké jiné bytosti.

Chcete se dozvědět více? Pokračujte na další stránku .

Vědci zjistili, že nejvíce lidí s faktorem Rh negativním najdeme v Španělsku, Francii a dále mezi lidmi židovského původu .

Spojuje tyto lidi něco kromě Rh faktoru?

Na překvapení vědci zjistili, že ano: zdá se, že tyto lidi spojuje řadu podivuhodných vlastností . Je tedy nepochybné, že nemůže jít jen o náhodnou mutaci. Tito lidé mají zřejmě skutečně společného předka!

Pokračování na další straně