Jaká je současná hodnota této krásy? Od 3,5 do 6,5 milionů eur!

Bugatti během let vyrobilo mnoho klasických vozů, ale tento model byl skutečně výjimečný. Takových vozů bylo vyrobeno pouze 43, poslední byl vyroben v roce 1937. 5. května

Hodně je popsána i specifická historie tohoto konkrétního vozu, protože jej od začátku koupil vysoký britský aristokrat.

Prvním majitelem vozu byl Francis Curzon, poslanec, který se zapojil do závodění. Měl velkou sbírku aut, aby se mohl věnovat svému koníčku a soutěžil s těmito vozy v závodě 30. let.

Zejména tento vůz, Bugatti Type 57S Atalante, se zdá, že se vyhnul nebezpečím závodního okruhu. Najeté kilometry vozu byly neuvěřitelně nízké na tak staré vozidlo.

Vůz byl poté několikrát prodán a Curzon již nebyl ve vlastnictví. Konečně v roce 1955. koupil ho Harold Carras. Zdá se, že Bugatti zmizelo v Haroldově garáži v roce 1960, kdy vypršela platnost licence na údržbu vozu. Nikoho nenapadlo, kam se poděl, a vzhledem k tomu, že H. Carras byl trochu uzavřený, na auto se prostě zapomnělo.

Když Harold 2009 zemřel, auto bylo znovu objeveno. U Bugatti, které parkovalo v garáži spolu s klasickým Aston Martinem, bylo také objeveno několik dopisů kupujících, které nabízely velké sumy peněz za tyto vozy.

Pár let po svém objevení byl vůz vydražen za zhruba 3,5 milionu dolarů. eur! Peníze byly rozděleny příbuzným, kteří po vstupu do staré garáže rozhodně nebyli připraveni stát se milionáři…

Tohle je opravdu úžasný příběh! Sám bych takové auto rád měl. Sdílejte tento příběh se svými přáteli!

Zdroj:Mirror