Jako by to nestačilo, dívce byly také diagnostikovány dvě srdeční vady. Naštěstí je Matilda skutečná bojovnička a navzdory velkému riziku, že nepřežije operaci srdce, to šlo dobře.

Když se dívka zotavila z procedury, podstoupila první laserové ošetření k odstranění mateřského znaménka. Úplné odstranění může trvat až 16 let.

– „Laserové ošetření se opakuje každých několik měsíců. Díky laseru je mateřské znaménko červenější a vypadá agresivněji. Po ošetření je její tvář pokryta puchýři, které časem blednou, “ říká otec dívky Paul.

– „Lidé si myslí, že nejsme dobří rodiče, že je naší vinou, že to vypadá tak, jak to vypadá.“

Přes bolestivé laserové ošetření je Matilda veselé a šťastné dítě. Mnoho lidí bohužel na ni a její mateřské znaménko naléhavě hledí. Někdy se lidé ptají, zda ji jejich rodiče drží příliš blízko radiátoru a nechají ji popálit se.

Kromě velkého mateřského znaménka má Matilda další příznaky související s její nemocí. Nejprve trpí agresivním glaukomem, díky kterému dívka prakticky ztratila zrak.

Matilda také není schopna samostatně chodit. Díky speciální konstrukci podporující vzpřímenou polohu může Matilda sama udělat několik kroků.

Celý její život je bojem o zdraví a přežití, a přesto každému člověku, se kterým se setká, věnuje úsměv. Matilda je silná a velmi tvrdohlavá. Její otec říká, že často musí všechno diktovat ona.

Zdroj:planetapolska.net