Sam byla přepravena do Fakultní nemocnice v Coventry, kde chirurgové bojovali o záchranu jejího života.

Dívka podstoupila tři operace. Lékaři jí nainstalovali kovovou konstrukci na paži, která byla rozbitá na třech místech. Měla také čtyři zlomeniny krční páteře.

Ale to nebylo to nejhorší.

Lékaři museli uvést Sama do umělého kómatu. Poranění hlavy způsobilo, že přestala fungovat polovina jejího mozku.

Poté, co Sam strávila 19 dní v nemocnici, se lékaři obrátili na její matku Carol a řekli, že její dcera se už nikdy neprobudí.

Samova matka musela udělat hrozné rozhodnutí pro každého rodiče. Po vyslechnutí lékařů souhlasila s odpojením své dcery od ventilátoru, který ji udržoval naživu.

„Před vypnutím pacienta a jeho smrtí mu lékaři obvykle poskytnou tři pokusy, aby dokázali, že může dýchat sám,“ řekla Carol Daily Mail.

Poté, co lékaři dívku odpojili od strojů, uviděli něco, co každého zmátlo.

Během několika minut po vypnutí všech systémů podporujících Samův život si přítomní všimli mírného pohybu pod její přikrývkou.

Sam zvedla prst. Bylo to znamení!

Brzy poté se stalo něco, čemu nikdo nemohl uvěřit – Sam se probudil. Všichni v nemocničním pokoji měli pocit, že byli svědky zázraku.

„Doslova vstala z mrtvých.“ Kdyby nezvedla prst, dnes by s námi nebyla. Lékaři jsou v šoku. Vysoce kvalitní chirurgové, zdravotníci a policisté se dívají na Sammyho a nemohou uvěřit vlastním očím, “pokračuje Carol.

V důsledku nehody úplně selhala pravá hemisféra Samova mozku, ale levá nadále funguje.

S neuvěřitelným úsilím a obrovskou podporou své rodiny a lékařů se Sam znovu naučila, jak chodit a mluvit.

Sam má před sebou ještě dlouhou cestu zotavení, ale už dosáhla úžasného pokroku.

Dívka se nevzdala svého snu stát se právníkem, naopak po nehodě se začala ještě více snažit o její realizaci.

Je vděčná všem, kteří jí pomohli v obtížných dobách, od pohotovostního týmu až po zdravotní sestry, lékaře a rehabilitační terapeuty v nemocnici.

Líbí se vám a sdílejte tento článek se svými přáteli na Facebooku, pokud si také myslíte, že lékaři a zdravotní sestry si zaslouží velkou úctu za tvrdou práci, kterou dělají ve dne i v noci!

Zdroj:Newsner