7. Nedostatky vitamínů

Nedostatek vitamínů ovlivňuje celé tělo a tím ovlivňuje i zdraví dásní. Nedostatek vitaminu K a vitamínu C může způsobit příznaky krvácení.

8. Autoimunitní onemocnění

Kromě krvácení dásní je ovlivněn i zbytek těla a vyžaduje vážnou lékařskou pomoc.

9. Chronicky užívané drogy

Některé léky, jako jsou antikoncepce, léky na ředění krve, antihypertenziva a antidepresiva, působí chemicky a jako vedlejší účinek mohou způsobit příznaky krvácení.

10. Nedostatečná střevní flóra

Změny mikroflóry ve střevě ovlivňují zdraví ústní dutiny. Nevyvážená střevní flóra podporuje tvorbu plísní a tvorbu plaků, které pak spouští a udržuje proces krvácení.

Obecné věci

  • Správná ústní hygiena

Pravidelné čištění zubů a péče o zuby. Denně používejte zubní nit a přírodní ústní vody. Vyvarujte se kouření. Pravidelné zubní prohlídky.

  • Vypláchnutí úst

Vyrobte si přírodní levnou ústní vodu doma:

Vložte čajovou lžičku směsi sušeného heřmánku, šalvěje, borůvkových listů a šalotky do vroucí vody a nechejte 5 minut na dokončení infuze. Po vychladnutí přidejte kapky extraktu z grapefruitových semen. Takto opláchněte dásně pacienta třikrát denně po dobu jednoho měsíce.

Ti, kdo mají finanční prostředky, si mohou vybrat ústní vodu NONI, ALOE VERA nebo extrakt z vojtěšky, ale jejich cena je výrazně vyšší než u předchozího přípravku.

Interně se doporučují následující produkty:

Přírodní vitamin C extrakt 1ooo-2ooo mg denně. Tento vitamin je 1OO mg 3x denně. Extrakt z hroznových semen 1-2 čajové lžičky nebo 1-2 kapsle 3x denně.

V případě zánětlivého procesu lze dobrých výsledků dosáhnout pomocí protizánětlivého a antibiotického extraktu z olivových listů.

K obnovení rovnováhy střevní flóry se doporučuje konzumace probiotických produktů.

Pokud příznaky nezmizí během několika týdnů, doporučujeme vám poradit se se svým zubním lékařem dříve, než získáte léky, ústní vodu nebo zubní pastu dostupné ve specializované lékárně, které vám pomohou najít skutečnou příčinu krvácení z dásní a poskytnou profesionální zubní péči Pokud je potřeba.

Zdroj:filantropikum.com