Všichni členové týmu si nasadili gumové rukavice a pustili se do práce. Nabírali lepkavý med a odstraňovali velké množství plástů a dalších nečistot. Na podlaze byli také červi a moli. To znamenalo, že se tento hmyz dostal do plástů a z nalezeného medu udělal nepoživatelný. Celý úklid trval čtyři týdny. Aby toho nebylo málo, do medu se vloudilo hejno švábů, kteří se k němu chtěli dostat. Naštěstí nikdo z přítomných nebyl pokousán.

„Zdálo se to nekonečné a opravdu nechutné. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Objem úlu byl obrovský. Neustále jsme vysekávali podlahové desky a nacházeli nové plásty (hnízda). Nacházel jsem další a další. Nad oknem byl kus střechy, který byl také plný zlatavého medu. Můžete si jen představit tu spoušť. Bylo to strašné,“ říká Kate. Na radu včelaře se všechny práce prováděly za soumraku, kdy bylo v budově málo včel.

Dempseyovi nyní zveřejňují svůj příběh na internetu a v médiích, aby varovali ostatní. Kate vyzývá lidi žijící v domech, aby neignorovali varovná znamení a pravidelně kontrolovali své budovy. Škody způsobené včelami a jiným hmyzem jsou nejen nepříjemné, ale také velmi nákladné. Přesvědčte se sami na videu, které tento pár natočil a sdílel.