Co chtějí muži víc než sex?

Co chtějí muži víc než sex? Všichni jsme slyšeli, že ženy se potřebují cítit milovány, aby byly připraveny na sex, a muži potřebují sex, aby se cítili milováni. Podívejme se hlouběji na to, co muži získají, když mají sex. Je tu samozřejmě tělesná rozkoš, ale v pozadí je hlubší potřeba, která je uspokojována. Je to bezpečné útočiště.

Svět mužů je světem konkurence. Na základní úrovni muži soutěží s ostatními muži o nejžádanější samici. Samci se snaží vyjádřit sami sebe a samice se rozhodují, kterého samce přijmou. V moderní době jsou role méně omezené než dříve, ale většinou jsme pávi, vrtíme ocasem a snad to stačí k tomu, abychom si všimli ženy, která se nám líbí.

Vstup do jejího nám dává pocit klidu a bezpečí, který přesahuje běžné sexuální potěšení.

Všichni si pamatujeme tance z dětství. Pokud chcete držet dívku za ruku, musíte projít celým sálem, kde vás všichni vidí, abyste dívku požádali o tanec. Pokud vás přijme, jste v nebi. Pokud vás odmítne, jste v pekle. Klíčem je, jak se musíte stát zranitelným, abyste získali a drželi dívku.

Když vyrosteme, jsme již poznamenáni bitvami a odmítnutím. Snažíme se o bezpečné útočiště, ve kterém nemusíme předstírat, že jsme něčím, abychom byli přijati. Toužíme po někom, kdo nás přijímá takové, jací jsme, kdo nás obejme a vyživuje, nejen naše tělo, ale i naše srdce a duše.

„Neustálá chuť na sex“ je součástí masky, která ukazuje, že jsme mužní. Ve skutečnosti chceme bezpečné útočiště, kde bychom mohli relaxovat, ukrýt se a cítit se dobře. Jinými slovy, většina z nás chce pocit péče, kterého se nám jako dětem nedostalo. Ale pokud tyto potřeby rozpoznáme, pak se cítíme jako malé děti, ne jako velcí silní muži.

Se sexuálními touhami je lepší být mužný, a když jsme v jejím těle, můžeme se uvolnit, být svoji a přijímat lásku. Je to skrytá touha, kterou dostáváme v sexu.

Bezpečné útočiště

Jedna z věcí, které na své ženě miluji, je, že si mohu lehnout na její klín a hladit si vlasy. Je to pro mě krásné, bezpečné útočiště. K uspokojení této potřeby nepotřebuji sex. Jen se musím zeptat. Úplně mě přijímá. Nemusím se dokazovat, musím jen přijmout zranitelnost.

Stejně jako je pro muže těžké žádat je, aby je drželi, laskali a dotýkali se, je také obtížné pro ženy takovou intimitu poskytnout. Existují tři hlavní důvody, které jsou většinou podvědomé.

Chce to hodně času a zralosti, než si muž sám přizná, že potřebuje bezpečné útočiště, kde se o něj může starat a vyživovat ho žena. Chce to hodně odvahy přiznat té ženě, že chce sex, ale že jsou pro něj důležité bezpečí, láska a on. Chce to dávku moudrosti, abyste si uvědomili, že je to nejmužnější muž, který si dovoluje být zranitelný.

Žena se potřebuje otevřít muži, který se stává zranitelným v novém světle. Musí mít v sobě hodně lásky a důvěry, aby byla pro muže útěchou. Musí mít také sílu se bránit, pokud tato zranitelnost přeroste v úzkost, hněv nebo depresi. Pro muže a ženy není snadné tato rizika podstupovat, ale ovocem je celoživotní láska a intimita.

Zdroj:menalive.com