Přesýpací hodiny (dominantní – štítná žláza)

Základní vlastnosti: Postava připomíná přesýpací hodiny. V případě přibírání takové dámy přibírají v oblasti břicha a boků (končetiny často zůstávají tenké i při zvýšené hmotnosti). Nevýhodou tohoto typu jsou slabé svaly a velmi křehké kosti. Problémy jsou také možné kvůli tenké, suché kůži a existuje sklon k celulitidě.

Psychologické vlastnosti: Takové ženy jsou veselé, aktivní a společenské. Jsou velmi komunikativní. Díky tomu snadno zapadnou do každé společnosti.

Doporučení: V jídelníčku by měla být preferována zelená zelenina (hlávkový salát, brokolice, zelí, hrášek, zelené fazolky atd.) a nízkotučné mléčné výrobky. Nejlepší je co nejvíce omezit ovoce, chléb, alkohol, kofein. K odstranění stresu a napětí na konci pracovního dne bude dokonalá horká sprcha. Ze sportovních aktivit se doporučují skupinové aktivity a tanec.

Hruška (dominantní žláza – vaječníky)

Základní charakteristika: U představitelek tohoto typu můžete vidět klasické ženské tělo s úzkou horní částí, zaoblenými boky a zadečkem. Silueta připomíná hrušku. Přibývání na váze obvykle začíná přímo na bocích, pas a břicho se zakulacují jako poslední. Existuje sklon k celulitidě.

Psychologické rysy: Tyto dámy jsou velmi starostlivé, dobrosrdečné a citlivé. Snadno zapadnou mezi nové lidi, jako by vycítili jejich myšlenky a touhy. Vzhledem ke zpomalenému metabolismu lze zaznamenat určitý vnější nezájem, ale je to klamný dojem, protože uvnitř takové ženy se skrývá pořádná smršť emocí.

Doporučení: Při výběru jídelníčku dbejte na ovoce a zeleninu a také na lehké bílkoviny. Na máslo, margarín, omáčky, čokolády a těstoviny je lepší zapomenout. Pro psychickou pohodu potřebujete komunikaci.

Vyhýbejte se samotě, ale držte se dál od agresivních a nervózních lidí. Dýchání a jóga pomohou uvolnit napětí a nashromáždit pozitivní energii. Nezapomínejte, že máte zpomalený metabolismus, proto je nutná fyzická aktivita, zejména vytrvalostní cvičení.