13. Rozpusťte zbytky barvy na štětci. Uvařte trochu octa v hrnku a ponořte do něj štětec. Barva povolí a štětec snadno opláchnete pod tekoucí vodou.

14. Zbavte se mravenců. Smíchejte ocet s vodou v poměru 2: 1 a rozprašte v místech, kde se objevil hmyz. Ocet zlikviduje mravenci i jejich cestičky v domě, mravenci ztratí orientaci a opustí váš příbytek.

15. Bojuje proti škytavce. Rozmíchejte v lžíce jablečného octa lžičku cukru, zahřejte a rychle polkněte.

16. Umyjte sklo, plast a chrom: Ocet smíchejte s polovinou sklenice vody a přetřete znečištěné povrchy. Pak jen setřete utěrkou namočenou v čisté vodě. Smíchejte trochu octa se sodou, abyste vyčistili nerezovou ocel a chrom.

17. Prodlužte životě kytice. Přidání 2 lžičky octa na 1 litr vody ve váze, kde jsou řezané květiny a budete je obdivovat mnohem déle.

18. Zbavte se plísně na nohou i ztvrdlé kůže na patách. Každých pár dní si udělejte koupel nohou po dobu 15-20 minut. Smíchejte ocet s teplou vodou (1: 5).

19.  Připravte si chutné maso na ražniči. 1 šálek stolního octa smíchejte s 2 šálky vody, přidejte koření a máte vynikající marinádu, která zaručuje šťavnaté a měkké maso.

20. Uvolněte ucpaný odtok. Je to jednoduché, smíchejte 3/4 šálku sody a zalijte ji 1/2 šálkem octa. O 30 minut později zalijte konvicí vroucí vody. Tímto způsobem se odstraní i usazena špína.

Zdroj:dobrenoviny.sk