„Alexej a já jsme se nastěhovali přímo do tohoto keře, to znamená, že kluci obcházeli ze všech stran, posvítil jsem baterkou, Alexey viděl dívku, přesunul jsem křoví, Alexej vzal dívku do náručí,“ říkají vyhledávače.
K nalezení Zariny byly připojeny vrtulníky, termokamery, světelná věž a kvadrokoptéra. Vyhledávače po tři dny zkoumaly plochu asi 100 metrů čtverečních. 

„Bylo vytvořeno jediné velitelství ze zástupců 5 oddělení Národního centra a oddělení Nižnij Novgorod „Lynx“, kteří dorazili na místo hledání. Všechny tyto tři dny společně pracovali a plnili úkoly, které jim policie stanovila. Právě tento druh interakce a jasná koordinace daly výsledek, ve který jsme všichni věřili a na který jsme všichni čekali,“ řekla Ekaterina Mizulina, ředitelka Národního centra pro pomoc pohřešovaným a zraněným dětem.

Historie pátrání a šťastné záchrany je plná mystiky. Jak říkají vyhledávače, na místě, kde dívka zmizela, odmítaly fungovat střelky kompasu a stopy nalezeného dítěte byly děsivé i pro zkušené vyhledávače.

Pokračování na další straně