Depilace

Navzdory skutečnosti, že dnes mnoho žen odstraňuje ochlupení, musíte být připraveni na nežádoucí důsledky tohoto postupu. Jak sami můžete hádat, vlasy v intimní zóně nerostou bezdůvodně. Bezsrstá vulva je náchylná k infekcím, z nichž nejoblíbenější jsou streptokokové infekce.

Genitálie, ze kterých byly právě odstraněny chloupky, jsou také zranitelné, protože v důsledku jejich odstraňování se na nich tvoří mikrotrhliny a rány.

Sprcha

Ne, nechceme se přestat sprchovat, prostě nemusíme směrovat proud vody do pochvy. Žádné sprchování! Smyje obranyschopnost těla a umožňuje vstup infekčních agens.

Proud vody o nízkém tlaku by měl směřovat shora dolů, v žádném případě dovnitř. Voda by měla být teplá, ale ne horká ani studená.

Jídlo se silnou vůní a velkým množstvím cukru

Česnek, chřest a kari jsou známé svou schopností měnit tělesný pach a vaše pochva nebude výjimkou. Což není samo o sobě špatné, ale přesto se často snažíme vyhnout se silnému zápachu „odtamtud“. Přebytek cukru má také negativní vliv na zdraví žen.

Cukr může zvýšit riziko vzniku vaginálních infekcí, jako je bakteriální vaginóza a kvasinkové infekce. Je také lepší vyloučit ze stravy pečivo a alkohol na bázi kvasinek.

Zdroj:7hr.ru