Dr., který pracuje na New York School of Medicine Sam Parnia a jeho tým studovali lidi, kteří zemřeli na infarkt. Pacienti byli ve stavu smrti, ale bylo možné je resuscitovat.

Většina hlásila, že slyší a vnímají vše, co se jim stalo po stavu klinické smrti. A v té době přítomní lékaři a zdravotní sestry mohli jen dokázat, že zcela přesně se všechno stalo tak, jak to řekl „mrtvý“.

V okamžiku klinické smrti se zastaví srdce a zastaví se také krevní oběh v mozku. Funkce mozku se zastaví, reflexy zmizí, zornice nereaguje na světlo. Důkazy však naznačují, že v mozku nastanou určité „energetické exploze“, když někdo zemře.

Mozková kůra se začíná pomalu zpomalovat poté, co se srdce zhroutí, a již není možné měřit mozkovou aktivitu pomocí nástrojů během 2 až 20 sekund. Buněčné procesy se začínají zastavovat a nakonec jsou mozkové buňky úplně zničeny. Na druhé straně je to dlouhý proces, může trvat až několik hodin poté, co se srdce zastaví.

Dvě velmi důležité studie, které vyšly najevo v roce 2016, také odhalily, že 48 hodin po smrti je mnoho genů stále aktivních a dokonce mají zvýšenou aktivitu.

Otázka tedy stále zůstává otevřená: co se stane po smrti?

Zdroj:otpercpiheno.com