Dětská kolika

Koliku dítěte zklidníte tak, že mu dáte lžičku cibulového čaje každou hodinu, než se nezklidní. Cibule má vlastnosti, které uvolní svaly, posilují žaludek a regulují trávení.

Příprava cibulového čaje:  Vařte nakrájenou žlutou cibuli ve vodě, aby se z ní vyloučili všechny látky do vody a nechte to před vylitím vody vychladnout.

Bodnutí hmyzem

Umístěte kus cibule na místo, kde Vás bodnul hmyz. Protizánětlivé vlastnosti cibule sníží zánět a celkové nepohodlí způsobené bodnutím hmyzem.

Ušní infekce

Nakrájejte si cibuli a vložte ji do tenké ponožky. Položte ponožku na postižené ucho a aplikujte tak dlouho, dokud infekce nezmizí.

Řízli jste se? Žádný problém cibule to zahojí!

Použijte kousek cibule pro zahojení lehčích řezných ran. Jak to funguje? Cibule funguje jako antiseptické činidlo, které rychle zastaví krvácení. Antibiotikum a protizánětlivé vlastnosti pomáhají léčit ránu, zatímco antimikrobiální vlastnosti zabrání infekci.

Zvracení

Nakrájejte si cibuli a nasypte ji na talíř. Lžičkou pak sbírejte cibulovou šťávu. Uvařte si mátový čaj a nechte ho vychladnout. Dejte si dvě čajové lžičky cibulové šťávy a počkejte pět minut. Pak si dejte dvě čajové lžičky mátového čaje. Tento postup opakujte, než se zvracení zastaví.

Čistý vzduch

Cibule čistí vzduch, tím že pohlcuje bakterie a viry ve vzduchu.

Spálení od sluníčka a lehčí popáleniny

Potírejte si čerstvou cibulí postižená místa, abyste zabránili infekci. Sírové sloučeniny urychlí regeneraci kůže a sníží pálení a celkové zarudnutí.

Horečka

Odřízněte si několik tenkých plátků cibule. Natřete si na chodidla kokosový olej a přiložte tenké plátky cibule na klenbu každé nohy. Zabalte si nohy do plastového sáčku a oblečte si ponožky. Cibule tak vytáhne toxiny, bakterie a nemoci z těla ven.