Jistě je znáte. Mlýnky na pepř z obchodů jsou skvělou možností, jak si své jídlo dochutit čerstvě mletým pepřem, ale třeba i solí, nebo jiným kořením. Nevýhodou je pro mnohé to, že je neumí rozdělat a znovu naplnit. A tak je vyhodí a draze koupí nové. Pokud to děláte také, od dnešního dne přestanete. My vám ukážeme, jak mlýnek na pepř rozdělat a jak ho znovu naplnit.

Nebudete potřebovat žádné nářadí, ani pomůcky. Vše zvládnete jenom s tím, co máte doma v kuchyni. Základem bude horká voda. Buď ji ohřejte přímo v hrnci, nebo ji do něho nalijte v rychlovarné konvici. Potom už postačí jenom klasická utěrka, kterou budete používat stejně jenom k tomu, aby nedošlo k vašemu popálení.

Nejprve změkčete plast

Vezměte mlýnek na pepř a na chvíli ho ponořte do horké vody. A to tak, aby zde byla ponořena jeho plastová část. Zde naplno využijete jeho fyzikální vlastnosti. Díky teplu se dokáže zvětšit, a navíc se dokáže také změkčit. To jsou vlastnosti, které dále využijete k jeho otevření. Když ho vyndáte, jste připraveni k otevření.

Pokračování na další straně