3. února 2016 se Amanda a Justin dozvěděli, že Braylee trpí vzácným stavem známým jako obstrukce žlučových cest. Dívka se také narodila bez žlučníku. Lékaři informovali rodiče, že stav jejich dcery je kritický. Amanda a Justin se při zprávách zhroutili. Braylee podstoupila riskantní operaci: její játra byla spojena s jejími střevy. Pokus vyléčit malého pacienta však nepřinesl požadované výsledky a dítě bylo stále nemocné.

Brayleeův stav se systematicky zhoršoval. Její břicho bobtnalo a bobtnalo, až se konečně dostalo do velikosti balónu. Po testech lékaři rozhodli, že je nutná transplantace jater. Operace měla být provedena co nejdříve.

V tuto chvíli bohužel nebyl k dispozici žádný dárce jater. Zoufalství rodičů rostlo. Po dlouhém rozhovoru s lékaři a při zohlednění všech negativních důsledků se Justin rozhodl věnovat část svých jater své nemocné dceři, aby jí zachránil život.

Byla to riskantní operace, protože by mohla výrazně zhoršit zdraví mého otce. Justinovi to bylo úplně jedno. Jediné, co chtěl, bylo vidět zdravou a šťastnou dceru.

Když byl Justin připraven na operaci, stal se zázrak. Ukázalo se, že existuje dárce jater. Játra zesnulého muže měla být transplantována dvěma dětem, z nichž jedním bylo Braylee.

Operace transplantace jater byla zcela úspěšná. Brayleeovo tělo dobře reagovalo na nový orgán a zdraví dívky se začalo rychle zlepšovat. Její pokožka získala svou normální barvu a její obličej má zářivý úsměv, typický pro všechna zdravá batolata.

Od operace a Brayleeho návratu domů uplynul více než rok. Ta dívka je již devatenáct měsíců a její fotografie ukazují, že je nyní úplně jiné dítě.

Zdroj: newsner.com